Det Brun-Gul köket: Äkta Carbonara för Vegosar

 


Viktigast är en spänstig pasta. Det innebär att den torkat långsamt i svag värme.    Pastan ska ha en blek färg, grov textur och kosta mer.
 
Näst viktigast är svartpepparn. Jag använder hela korn av sorten Tellicherry, som rostas snabbt i het och torr stekpanna.
 
Tredje viktigast är Fejkon som steks knaprigt i växtbaserat smör, tillsammans med lök och selleri.


 
Fjärde viktigast är att pastan får koka färdigt i stekpannan tillsammans fettet och pastavattnet.
 
Femte viktigast är äggstanningen med hjälp av grädde och vitlök, som hälls över pastan tillsammans med fejkon.


 
Sjätte viktigast är den extra lagrade Västerbottenosten som strös över anrättningen. Ja, det går bra med 36 månaders Prästost i nödfall.
Sist men inte minst lite kryddgrönt som exempelvis persilja. Egentligen helt onödigt.
Oj, höll på att glömma svartpepparn, som har gett namn åt maträtten.
Det ska vara mycket svartpeppar. Mycket, som ett raster.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tre skott i natten - Vandring i spåret efter Sveriges enda tågrån.

Malmö museum - Levandegör stadens historia

Requiem från kyrkogårdar