Det Brun-Gula köket: Sydost Asien
Det bästa från: Thailand, Kina och Korea, i samma Kôckling-gryta.
Stek: Selleri, lök och okryddat växtprotein, exempelvis Piece of filet, från Hälsans kök.
Tillsätt: Färdig Currypasta, koreansk chili och Go Chu Yang pasta i pannan. Värmen i stekpannan frigör smakerna.
Smaka av. Var inte rädd för hettan. Den mildras när kokosmjölken tillsätts.
Servera med; Udon nudlar (som behåller spänsten) eller Havreris (som ett både smakrikare och matigare alternativ).
Glöm inte, Go Chu Yang pastan som bidrar till umami smaken. Iofs bidrar både Currypastan och Chilisåsen till den komplexa smakbilden.
En alternativ smaksättning där jag även
slängt i några limeblad. OBS: Limebladen tillför syra och ser vackra ut, men
äts inte.
Måste verkligen rekommendera Umami Soyasåsen från Yi Pin. Bäst i stan, alla kategorier.
Kommentarer
Skicka en kommentar